Pileći paprikaš

Sastojci:

  • 1 veće pile
  • 1 pileća džigerica
  • 50 g dimljene slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 babura paprika
  • 1 paradajz
  • 1 kašika VITAMINOVE slatke horgoške paprike
  • so
  • 2 dl kisele pavlake

Na kocke iseckanu slaninu propržiti, pa na istoj masnoći prodinstati sitno seckan crni luk. Oprano pile iseći na manje komade, staviti ih na propržen luk i peći sa obe strane - dok ne požute. Dodati HORGOŠKU PAPRIKU, so i vrlo malo vode, pa poklopiti. Pirjaniti na tihoj vatri, u sopstvenom soku, uz često mešanje. Kad meso omekša, dodati oljušten i na kriške isečen paradajz, i na rezance isečene papriku i pileću džigericu. Dinstati zajedno još oko 10 minuta, pa dodati kiselu pavlaku i ostaviti da provri. Poslužiti sa valjušcima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin Horgoš
Prehrambena industrija "Vitamin" d.o.o
Segedinski put br. 43
24410 Horgoš