Palfi gulaš

Sastojci:

  • 500 g govedine
  • 2 kašike ulja
  • 200 g crnog luka
  • 1 kašika VITAMINOVE horgoške paprike
  • biber u zrnu, so, kim, lovorov list
  • po 1 koren šargarepe, peršuna, paštrnaka, celera
  • 20 g butera

Na zagrejanoj masnoći propržiti (do zlatne boje) luk isečen na sitne kocke, pa dodati HORGOŠKU PAPRIKU i na kocke isečenu govedinu. Kratko dinstati, pa doliti malo vode, posoliti, dodati biber, kim i lovorov list, te na umerenoj vatri kuvati - dok meso sasvim ne omekša. U međuvremenu, očistiti korenasto povrće i iseći ga na kocke, pa izdinstati na buteru, te dodati gulašu. Servirati uz bareni pirinač.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin Horgoš
Prehrambena industrija "Vitamin" d.o.o
Segedinski put br. 427
24410 Horgoš